Rasim Köroğlu İçin
Şiir insanı eğiten bir eğitmendir, bir değirmen nice öğütürse buğday tanelerini, insan en sevecen en kutsal, en anlamlı güzelliği, teklikte, bir almada, elde bir almada bulur.
Bir aynada yankılanan güzellik biricedir, tektir. Bu tek, bin parçaya bölünürse aynada bin salkım-saçak görüntü meydana getirir. Bu nedenle aynalarımızın tek olarak kalmasına özen gösteriniz!
Şiirimiz de böyledir. Günümüzde şiir gelip sözcüğe dayandı diyebiliriz. En az'ı en öz söyleyebilme sanatıdır, şiir. Okuyucu sonuca yarım kilo çekirdek çiğneyerek kavuşmak istemiyor, artık.
"İnsanız, sanmayın kemiğiz, etiz,
Ne yalın başlangıç, ne nihayetiz.
Maddeyle manayla kurulu dünyada,
Sesli, sessiz iki harften ibaretiz."
Bu şiirin adı nedir diye sorarsanız, açıklayayım, Hü'dur. Yani Hüvelbaki, daima var olan, Hayy ve Kayyum olan. İnsanın her hali bir değildir, aynı değildir. Her an dünya yenileniyor. Zaman çekirdeğini kırabilen, zamanın fay hattını belirleyen bir babayiğit çıktı mı bu güne değin? İnsan her an kendinin tekrarıdır. Var-oluş süresizdir ve gerçek güzel, zamanı tapşırır, her sefer yenice, dirice ve şiirce olarak.
Şiir, geleceğe bir çağrışımdır, bir müjde çiçeğidir, yaşanılan zamanın bir savunmasıdır. Önemli olan düşünceyi, bir musiki ahengi içinde nakış nakış anlayan, bilen, seven gönüllere sunabilmektir.
Şimdileyin şiir vadisinde bu gerçekleri bilen, gören ve yaşayan bir şair, "Rasim Köroğlu" at koşturuyor. Zamanın gerçekleri yansıtan ekranını kendine konu yapmış. Kılı kırk yararcasına öyle tespitleri var ki insanı hayret ve hayranlık içinde bırakıyor. Kara mizahla dolu değil mısraları. O'nda Şair Eşref'in zeka dolu, büyük bir olayı bir iğne deliğine sığdırabilme gücü var. Yıkıcı değil görüşleri, yapıcı ve eğitici. Acıyı espri yüksüğü içinde bal eylemek sanatı ve becerisi ona alın yazısı olarak, dad-ı hak olarak verilmiş. Gökdürbünü örneği gözleriyle, insan sevgisine açık gönlüyle, yepyeni bir dili terennüm eden kalemiyle sanat vadisinde yol alacağına inanıyor, kendisini candan kutluyorum.
Feyzi Halıcı
Körün Taşı Kitabının Arka Kapak Yazısından, 1999